Łódzka Grupa Strzelecka Łódzka Grupa Strzelecka "ORZEŁ"
Forum miłośników strzelectwa pneumatycznego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Niezbyt dobra wiadomość
Autor Wiadomość
giantx 

Wysłany: Pią 25 Maj, 2018   

Myślę że Szef i Ty jako inicjator spotkania wystarczycie. Lepiej jak ugryźć temat, czy prosić o usunięcie zakazu (raczej nie wykonalne), czy dopisek pod znakiem na białej tablicy "nie dotyczy grupy Orzeł".

Lymix
[Usunięty]

Dopisek odpada ale bardziej możliwe i o tym będziemy rozmawiać by przedstawić ten znak w okolicę parkingu jak stoi ten stary budynek ,rozwiązało by to wszelakie kłopoty a qady czy krosy i tak będą wjeżdżać bo kto ich będzie łapał straż miejska nie sądzę

sqbi 

To jest słuszna koncepcja. Z tej drogi do parkingu i tak nie da się nigdzie skręcić w las, więc wszyscy powinni być zadowoleni.

Lymix
[Usunięty]

Ja bym miał prośbę do was i to chyba do Ciebie Squbi ,potrzebne mi są świeże zdjęcie drogi parkingu rozjazdu drugi wokół budynku naszej strzelnicy ja nie dam rady wybrać się na spacer w tamte okolice . Więc jak ktoś daradę będę wdzięczny fotki słać na mòj e-mail skowronski67@gmail.com , bardzo podziękować

sqbi 

Postaram się jutro podjechać rowerem i popstrykać trochę

[ Dodano: Sob 26 Maj, 2018 ]
Byłem dziś na Brusie zrobić trochę fotek ( droga dojazdowa , parking, nasza strzelnica ). Lord, Lymix, link do fotek poszedł na priv. Spotkałem na Brusie ekipę kilkunastu paintballowców. Impreza na całego, strzelanie, samochody, grill itd. Chciałem się dowiedzieć czy mają jakieś stowarzyszenie żeby w razie czego połączyć siły. Z tego co mi powiedzieli to nie mają żadnej organizacji. Funkcjonują dwie wypożyczalnie które organizują strzelanki. Póki ktoś im nie dowali mandatu to wjeżdżają na teren, chociaż twierdzą że w razie czego chętnie nas będą wspierać ze swoimi klientami.

Lymix
[Usunięty]

Wysłany: Pon 28 Maj, 2018   

Odbyliśmy rozmowę z radnym Deptułą niestety nie było Grabarczyka ,Prezes Piotr i ja nakreśliliśmy sprawę
radny obiecał się tym zająć i w przeciągu tygodnia być może będzie już cos wiadomo .W obecnej chwili to wszystko na razie czekamy na jakieś ruchy z ich strony ,o wszystkim będziemy informować na bieżąco
Niech Śrut będzie z Wami

sqbi 

Wysłany: Pon 28 Maj, 2018   

Dzięki chłopaki za poświęcony czas. Oby coś dobrego się z tego urodziło

[ Dodano: Czw 07 Cze, 2018 ]
Pojawiły się jakieś nowe informacje ?

Lord.K 

Grupa strzelecka: ŁGS "ORZEŁ"
Wysłany: Czw 07 Cze, 2018   

Czekamy do jutra

sqbi 

Wysłany: Pią 15 Cze, 2018   

Informacja dla wszystkich którzy chcieli by podjechać mimo wszystko samochodem na Brusa . Nie wchodząc w szczegóły - SERDECZNIE ODRADZAM. Mieszkańcy okolicznych domków bardzo chętnie powiadomią kogo trzeba o waszej obecności. Poza znakami zakazu wjazdu pojawiły się tabliczki z zakazem palenia ognisk i grillowania .

Czy są jakieś wieści z urzędu miasta ?

giantx 

Wysłany: Sob 16 Cze, 2018   

Ostatnio rowerem byłem. Było jedno auto z rodzinką. Ale fakt, nie ma co ryzykować. A co do zakazu grilla i ogniska, to patrząc na pogodę to normalne i nie tylko tam będą takie zakazy.

Lukaszek 

Grupa strzelecka: ŁGS Orzeł
Wysłany: Śro 10 Kwi, 2019   

Jestem nowym użytkownikiem, więc na początku chciałbym powiedzieć po prostu WITAM WSZYSTKICH.

Czy ktoś się się orientuję jak się rozwinęła sytuacja na Brusie? Można trochę tam 'poszczekać'?
Nie chce grilować, ani innych tego typu rozrywek. Chce po prostu przyjechać i postrzelać. Propos... Jak wygląda sprawa z dojazdem i pozostawieniem auta?

Dziękuje za uwagę, :)

Lord.K 

Grupa strzelecka: ŁGS "ORZEŁ"

Samochodem na Brus nie wjedziesz, strzelać można z wiatrówek w limicie najwyżej miejska cię sprawdzi.

CORWIN 

Witaj Lukaszek i zapraszamy na nasze najbliższe mini zawody HFT.

sqbi 

Podejrzewam że najpierw trzeba by się tam przejść z kosą. Postrzelać możesz jak na strzelnice pójdziesz pieszo lub rowerkiem . Spacerujący tam ludzie bardzo ochoczo dzwonią po straż miejska jak zobaczą samochód ( miałem okazję to sprawdzić w praktyce ) Poza tym zawsze trzeba było uważać na puszczane luzem psy które lubiły wbiegać pod lufę ( o crossowcow nie wspomnę ) .
Tak jak pisał Corwin , wpadnij na nasze "mini" zawody . Teren bezpieczny i frajda większa - co tak bedziesz sam strzelał :D

Lukaszek 

Grupa strzelecka: ŁGS Orzeł

Dziękuję za zaproszenie. Niestety w niedzielę pracuję. Może zajrzę na Brus bez sprzętu.. rowerkiem. Zdam relację w razie czego.

Udanych i bezpiecznych zawodów życzę.

[ Dodano: Wto 16 Kwi, 2019 ]
Byłem, zobaczyłem... no i kicha. Samochodem nie ma opcji, sprawdzałem z każdej strony. Rowerkiem jak najbardziej, ale wtedy się za dużo sprzętu nie weźmie. Kosić nie trzeba, ale dobrze by było wziąć worki i rękawice i trochę tam ogarnąć. Gdyby był możliwy wjazd samochodem pewnie już jutro bym tam z szufelką latał.
Na razie odpuszczę. :roll:

Odpowiedz do tematu