Łódzka Grupa Strzelecka Łódzka Grupa Strzelecka "ORZEŁ"
Forum miłośników strzelectwa pneumatycznego

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Niezbyt dobra wiadomość
Autor Wiadomość
Lymix
[Usunięty]

Wysłany: Pon 21 Maj, 2018   Niezbyt dobra wiadomość

Kochani mam dla Nas wszystkich niezbyt dobrą wiadomość .W piątek na drodze dojazdowej na Brus postawiono zakaz wiazdu .Oczywiście można ten kilometr do strzelnicy przejść per pedes co dla zdrowia nie jest obojętne ,ale ja jakos nie wyobrażam sobie targać sie z tymi wszystkimi naszymi klamorami .A jak doda sie jeszcze nasze klamoty grupowe to już klops całkowity .Byłem dzisiaj na Brusie wjechałem i widziałem inne samochody,ale wiecie taki wjazd może się skończyć mandatem od straży miejskiej .Rozmawiałem z przemiłym małżeństwem które przestrzegało nas przed wjazdem że powodem zakazu tak naprawdę są kłady i motokrosowcy co porozjeżdżali jakież wrzosy czy inne zielska ,gdzieś ktoś doniósł i po najlżejszej lini oporu ustawiono zakaz ,wiem że to nie tragedja bo mamy jeszcze zapasowe miejsca ale co jak i stamtąd nas wykopią
Nie wiem czy spróbować przeprowadzić jakąś akcję dogadać się z asg i palnąć jakąś prośbę/petycję ,nie wiem na prawde nie wiem

Maniek 

Wysłany: Pon 21 Maj, 2018   

Można spróbować ale chyba marne szanse. Jeśli piszesz że chodzi o zielska to pewnie maczali w tym łapki ludzie od zieleni czy środowiska nie pamiętam dokładnie ale miliśmy z nimi już przeboje przy organizacji ME.

sqbi 

Wysłany: Pon 21 Maj, 2018   

Bardzo nie dobrze. To było dla nas idealne miejsce. Blisko, obwałowane. Może być ciężko z tymi petycjami ale chyba trzeba spróbować jako stowarzyszenie. Pewnie inne grupy też by się podpisały. Trzeba poszukać jakiegoś kontaktu z nimi. Mając petycję z kilkudziesięcioma podpisami zawsze mamy większy mandat. Niech zrobią zakaz wjazdu quadą i crosowcą a nie wszyskim jak leci.
Najsmutniejsze jest to że zabiera się miejsce nam i innym grupą strzelającym a ludziki na crossach, jak będą chcieli to i tak wjadą bo kto niby miałby ich złapać i czym ?

Oj kolego! :roll:
Pomyśl jaki przykład dajesz dzieciom i młodzieży...
Staraj się pisać poprawnie, używaj znaków interpunkcyjnych.
Pozdrawiam
Michaus

giantx 

Wysłany: Wto 22 Maj, 2018   

No właśnie też zauważyłem dzień przed zawodami jak byłem. Ale i tak było wiele aut w środku brus. Może kontakt z policją lub strażą miejska?
Prezydent miasta chyba może coś zmienić, ale do tego trzeba właśnie wniosek/petycję.

sqbi 

Michaus , dziękuję za zwrócenie uwagi w kwestii poprawnej pisowni. Postaram się poprawić. Rozumiem , że od tej chwili będziesz podkreślał błędy wszystkim piszącym , żeby dawali dobry przykład dzieciom :)

Lord.K 

Grupa strzelecka: ŁGS "ORZEŁ"

Nie po to stawiali znaki żeby je teraz zdejmować, kwestia czasu i niebędzie samochodów a kłady i inne motory i tak będą wjeżdżały.

sqbi 

Wysłany: Śro 23 Maj, 2018   

Lord czy Ty czasami myślisz o dzieciach ! "Nie będzie" piszemy oddzielnie ! ( taki żarcik :twisted: :twisted: )
Teraz poważnie. Jeśli nie damy żadnego komunikatu do możnowładnych, to nikt się nie dowie, że jest jakiś problem.

giantx 

Lub wózek do golfa, albo wózek bojowowarzywny 😀 tak patrząc na torby na kije golfowe to solidne te komory i wykonanie. Parkować przed znakiem, dalej spacerem z wózkiem 😀 (nawet elektryczne są)

Linek 

Usuńcie znak wrzeszczotem
Cz 75 SP-01 Shadow, CZP10F, Luger P08, TT Radom, Rewolwer Smith & Wesson, Bock iż 27, Uzkon ZK10, Szwedzki Mauser, Smith & Wesson MP15, Tikka Varmint Sporter, Armalite Stag, Mauser 1939, Mosin Fiński 7,62x54R, Fair Bock ,Mosin Buss, CZ457 Iż 27 S AMT Hardballer w planach. zapraszam Gość
Ostatnio zmieniony przez Linek Śro 23 Maj, 2018, w całości zmieniany 1 raz  

sqbi 

Po pierwsze :
Linek, masz rację. Polityka faktów dokonanych chyba najlepiej się sprawdza. Wystarczy spojrzeć na Krym :)
Po drugie :
Wnioskuję, żeby Michaus poprawił przekleństwa w poście Linka. Dzieci to czytają i potem wypisują przekleństwa przez "h" i "ó" .

Rychu 

kilka lat temu jak potrzebowałem wjechać na teren zakazany, napisałem do straży miejskiej o otrzymałem zgodę na piśmie. to oni będą się czepiali, pisali mandaty, kontrolowali. jako klub/stowarzyszenie możemy wystąpi o pozwolenie na wjazd. ALBO KUPMY KARETKĘ.

Lord.K 

Wysłany: Czw 24 Maj, 2018   

Szybciej kupisz karetkę niż dostaniesz pozwolenie na wiazd.

Lymix
[Usunięty]

Napisałem dzisiaj do Cezarego Grabarczyka tego Grabarczyka w sprawie brusa ,nie ukrywam ze jest to mój dawny znajomy byliśmy w jednej drożynie harcerskiej ,czy to coś da nie mam pojęcia czy zainteresuje sie naszym problemem nie mam pojęcia czy pomoże też nie mam pojęcia ale cos trzeba robić

[ Dodano: Czw 24 Maj, 2018 ]
Zostałem zaproszony do Grabarczyka na poniedziałek na godzinę 12 do jego biura ,ktos chętny się ze mna wybrać

Lord.K 

Mogę podjechać.

sqbi 

Wysłany: Pią 25 Maj, 2018   

Lymix dzięki za szybką reakcję . Ja niestety nie mogę podjechać, mam wyjazd do Poznania, ale jak będzie Lord to właściwie najlepsza z opcji. Powodzenia !

Odpowiedz do tematu