|
Łódzka Grupa Strzelecka "ORZEŁ"
Forum miłośników strzelectwa pneumatycznego
|
Zamknięty przez: Michaus Pon 19 Lis, 2018 |
Zaduszki ;) |
Autor |
Wiadomość |
pyskol
żółtodziób
Grupa strzelecka: ŁGS ORZEŁ LOK
|
Wysłany: Sob 17 Lis, 2018 Zaduszki ;)
|
|
|
Sorry, ale muszę,inaczej się uduszę
Błagam Was drodzy nasi Grupowicze, korzystajcie ze słowników, edytorów, stron z pisownią wyrazów. Odczuwam fizyczny ból na samą myśl, że mam tu coś czytać. Ja rozumiem, że niektórzy mogą mieć te całe "dysy" (choć jak to stulecia temu mawiał mój fantastyczny polonista: "nie ma żadnych 'dysów', jest tylko brak czytania") i inne, ale można sobie poradzić sprawdzając pisownię nawet w Internecie...
Dbajmy o nasz język ojczysty, jest piękny. Ponadto zagląda tu również Młodzież i utrwala błędną pisownię
Przy okazji pomożemy Michausowi,któremu już chyba ręce odpadają od czerwonych wyróżnień słów pisanych błędnie. Myślę, że nawet się poddał w tej nierównej walce...
Dziękuję za zrozumienie i pozdrawiam. |
_________________ Chęci są, wprawa i technika przyjdą z czasem
Bądź pozdrowiony Gość!:)
https://www.facebook.com/LGSOrzel |
|
|
|
|
zdaszek
Alcatraz
Wiek: 34 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 1072 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Sob 17 Lis, 2018
|
|
|
Nosiłem się zamiarem popełnienia podobnego wpisu. Ubiegłaś mnie, więc napiszę nieco krócej : POPIERAM !
W przeglądarce czy to komputerowej czy tej w telefonie/tablecie jak coś, źle napiszesz to jest to z reguły wyłapywane przez przemądre słowniki i podkreślane "wężykiem". Tak więc nie ma usprawiedliwienia na robienie "byków" - to po prostu lenistwo i brak szacunku dla nas - czytających. |
|
|
|
|
Rychu
|
|
|
|
jestem z drugiej strony barykady.
przykro mi czytać jak są błędy ale najpierw trzeba wiedzieć co to jest dysleksja.
potem twierdzić że tego niema, przez 35 lat mówiono mi " jesteś baran, głąb . . . " słowniki w przeglądarkach potrafią zmienić tekst w momencie wysyłania.
żal mi ludzi którzy wywarzając że inni są gorsi.
[ Dodano: Sob 17 Lis, 2018 ]
żal mi ludzi którzy uważają że inni są gorsi. |
_________________ Rychu |
|
|
|
|
Linek
|
|
|
|
Rychu przywaliłeś się do siebie jak nikt inny. Odpuść to nie o tobie.
Dbaj ile możesz i będzie dobrze. |
_________________ Cz 75 SP-01 Shadow, CZP10F, Luger P08, TT Radom, Rewolwer Smith & Wesson, Bock iż 27, Uzkon ZK10, Szwedzki Mauser, Smith & Wesson MP15, Tikka Varmint Sporter, Armalite Stag, Mauser 1939, Mosin Fiński 7,62x54R, Fair Bock ,Mosin Buss, CZ457 Iż 27 S AMT Hardballer w planach. zapraszam Gość |
|
|
|
|
Rychu
|
Wysłany: Nie 18 Lis, 2018
|
|
|
Pewnie nie, ale boli |
|
|
|
|
zdaszek
Alcatraz
Wiek: 34 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 1072 Skąd: Pabianice
|
|
|
|
Kto i kiedy napisał, że jesteś gorszy ?
W swojej wypowiedzi nie mówiłem o Tobie ani o nikim innym. Wypowiedziałem się, że tak powiem - ogólnie.
Nie wiem co Cię boli, ale ja Cię nie chciałem urazić. |
|
|
|
|
Michaus
Szara eminencja
Wiek: 41 Dołączył: 26 Kwi 1986 Posty: 2039 Skąd: Pabianice
|
|
|
|
Kolega Rychu, wymyślił sobie, że jest szykanowany i dyskryminowany ze względu na swoje dysfunkcje.
To oczywista nieprawda.
Proponowałbym zwracać większą uwagę na podkreślony przez przeglądarkę tekst, a mniejszy nacisk kłaść na szukanie wrogów, gdzie ich nie ma.
Prócz Rycha są jeszcze ze trzy osoby, które piszą tak, że nie wiadomo jak to czytać, także nie jest sam... |
|
|
pyskol
żółtodziób
Grupa strzelecka: ŁGS ORZEŁ LOK
|
|
|
|
Gdzie napisałam, że ktoś jest gorszy, pojęcia nie mam. Zwróciłam jedynie uwagę, że można spróbować ogarnąć temat błędów.
Zarzucanie mi, że naśmiewam się z, jak to było ujęte, "czyichś dysfunkcji" jest mocnym nadużyciem, ale ok, biorę to na klatę, w końcu ja rozpętałam ortograficzną burzę.
Równie dobrze,mogłabym zarzucić brak szacunku w stosunku do mojej osoby, ale tego nie robię. Jest różnica, między zwróceniem uwagi, a wyśmiewaniem, wydaje mi się, że ją czuję.
Pozdrawiam |
_________________ Chęci są, wprawa i technika przyjdą z czasem
Bądź pozdrowiony Gość!:)
https://www.facebook.com/LGSOrzel |
|
|
|
|
Rychu
|
|
|
|
Byci morze moja reakcja na wypowieć Pyskola była dosyć indywidualna i przesadzona.
W tym samym czasie byłem po rozmowie z Michausem na ten temat.
Jerzeli czujecie się przezemnie obrażeni, przepraszam. |
|
|
|
|
Michaus
Szara eminencja
|
|
|
|
No to teraz dałeś popis...
"Moderator płakał, jak próbował przeczytać".
Na prawdę boli mnie w środku, w małym Michałku, gdy widzę takie coś. |
|
|
Pantarhei
|
Wysłany: Pon 19 Lis, 2018
|
|
|
Muj borze, torz i mnie zdaża się "trąbka" przez "rz" napisać.
A poważnie, to też mam z tym problem, który tłumię jak mogę, ale itak co jakiś czas trafiają mi się spektakularne porażki, np. pewne "ZARZALENIE"' . I uwierzcie mi na słowo - Ci którzy nie wierzycie w dysleksję, twierdząc, że to z braku czytania czy lenistwa -przeczytałem w życiu mnóstwo i napisałem też sporo, a jak przychodzi co do czego, to się zacinam na słówku: "jóż,,... "jurz"...(????) i tak to A wiadomo, że edytor może czasem i podkreśli, a czasem morze nie
No i jeśli popełniamy te błędy to bynajmniej nie z braku szacunku do czytających, bo szybko owi czytający, te błędy nam demaskują dumnie wypinając pierś, a my przeżywamy wtedy wcale niemałą traumę. |
_________________ Nic nie jest, wszystko się staje. |
|
|
|
|
Michaus
Szara eminencja
|
Wysłany: Pon 19 Lis, 2018
|
|
|
Ja odczuwam traumę czytając takie rzeczy, jakie są standardem u Rycha i spółki, bo tu nie ma mowy o przypadku i losowości. To się nie "zdarzyło".
Widzę w tym ewidentną złą wolę i będę z tym walczył za pomocą dostępnych mi metod.
Mnie też się zdarzy błąd popełnić, ale na ogół edytor mi to wytknie i zaraz poprawię.
Widzę to tak: Gdy ktoś ma w nosie moje samopoczucie jako czytającego (a muszę przeczytać wszystko tu i na beżowym), to ja mam w nosie jego wypociny i będę je kasował - niech pisze jeszcze raz... może za którymś razem mu się uda.
Jak dla mnie powyższy post Rycha nie spełnia standardów panujących na forum i jako taki powinien wylecieć w kosmos.
Do tej pory próbowałem załagodzić sytuację, bo wszyscy się znamy i panuje tu trochę nieformalna atmosfera, ale widzę, że moje podejście było błędne.
Jestem tu już dość długo i mam do tego miejsca sentyment.
Nie pozwolę zamienić go w śmietnik pełen niezrozumiałego bełkotu.
Na wiele takich kwiatków przymykałem oko i teraz tego żałuję.
Dalsze bicie piany nie ma większego sensu - chyba wszystko jest jasne i zostało już powiedziane. Zamykam temat. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|